Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето остава пролетно, до обяд слънце, след обяд облаци и превалявания

Снимка: Десислава Семковска

Във вторник минималните температури ще са от 9 до 14°, в София - 9°. През деня ще е слънчево. Ще е облачно над източната част на страната, но без валежи. След обяд ще има купесто-дъждовна облачност на юг и там на места са възможни кратки превалявания. Максималните температури ще са от 22 до 27°. В столицата ще е 22°.

Над Черноморието  ще има разкъсана облачност. След обяд на места ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 18-21°. Морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево. След обяд ще има краткотрайни валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е 15°, на 2000 м до 8°.

В сряда и четвъртък ще е слънчево с кратки следобедни валежи.

В Европа над източната част на Пиренейския полуостров ще е слънчево, на югозапад в полуострова ще превали. Кратки превалявания ще има по крайбрежието на Лоар във Франция. По линията от север на юг ще превали от Бенелюкс, през Елзас и Алпите, до Лигурия и о-в Корсика. Ще вали над най-южните Апенини, в Северна Прибалтика, над Западна Украйна, Влашката равнина, Западна Македония и крайбрежията на Орфанския залив, Коринтския залив и Мраморно море. В Лондон и Париж ще е 19 и 20°, в Берлин и Мадрид 22°. В Москва се очакват 18°. В Рим и в Атина ще е 23°.  В Белград и в Истанбул ще е 26 и 20°. Букурещ ще е най-топлата евростолица с 28°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е 16 и 17°, в Ню Йорк и в Чикаго ще e 23°. В Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e 29 и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 21 и 27°. В Дубай ще е 37°, в Йерусалим 29°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25