Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Снимка: burgas.bg

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал Бургас-изток, в близост и до Конгресния център. Блестящата сферична конструкция на това модерно съоръжение дава възможност в наблюдението на Космоса да участват едновременно 50 души.

Новият планетариум ще работи без почивен ден, а по повод Деня на детето – 1 юни, входът за прожекциите ще бъде свободен. Сградата е достъпна за провеждането на изнесени часове по география, както и физика и астрономия. Хора в неравностойно положение също са добре дошли, тъй като за тях е осигурен необходимият достъп.

Съставил: Йоан Колев
Снимки: Община Бургас

Още от категорията

"Tripper Travel Guide" с препоръка на всяка цена да посетим Военноморския музей във Варна

Военноморският музей във Варна бе включен в пътеводителя "Tripper Travel Guide", където попадна в списъка със задължителни за посещение забележителности на черноморския ни град. Освен това, музеят е получил и специална грамота от британската..

публикувано на 11.09.23 в 11:30

3 в 1 – съчетанието море, планина и село е хитът на сезон 2023

Къде, освен в България, човек може да съчетае слънчевите бани на морето с прохладата и зеленината на планината и благините на селския туризъм? Това лято, къщите за гости и семейните хотели, предлагащи въпросната комбинация 3 в 1, бяха резервирани на..

публикувано на 05.09.23 в 11:05
Пещера

Пещера “Бисерна” на Шуменското плато отвори за посетители

Една от най-красивите български пещери – “Бисерна” на Шуменското плато, е достъпна за туристи. Природният обект има статут на обект за научни изследвания и приема посетители само два пъти годишно. Отварянето на пещерата е съобразено с биологичния..

публикувано на 02.09.23 в 16:35