Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готвят английска пиеса за цар Борис III и спасяването на българските евреи

Снимка: архив

Английската театрална трупа  "Out of the forest", подготвя пиеса за цар Борис III. "Краткият живот и мистериозната смърт на Борис III, цар на българите" ще се играе по време Единбургския международен театрален фестивал през август.

Спектакълът ще бъде представен и в посолството на България в Лондон в края на юли и в началото на септември. Автор е Джоузеф Кулен. Той ще играе и ролята на цар Борис III.

Спектакълът включва български и еврейски народни песни, изпълнявани на живо. Сюжетът разказва за спасяването на 50 000 българи евреи по време на Втората св. война. "История, която  светът е  забравил", пише в анотацията към пиесата, предава БТА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца от общностите ни зад граница пресъздадоха чрез изкуство любимите си места в България

Близо хиляда деца от повече от 20 страни откликнаха на призива на Изпълнителната агенция за българите в чужбина с думи, четка или песен да разкажат за своето любимо място в България – там, където се чувстват най-щастливи. Пресъздавайки красотата на..

публикувано на 08.08.24 в 10:55

Деца от България и чужбина се учат на оркестрово майсторство в гр. Шипка

В гр. Шипка започва четвъртото издание на "Академия Роза", където деца от музикалните училища в България и чужбина ще се обучават в областта на оркестровото свирене под ръководството на майстори на класическата музика, съобщи БТА. В продължение..

публикувано на 08.08.24 в 07:55

Светлинен спектакъл обогатява програмата на тридневния музикален фестивал на Бузлуджа

Въздействащ светлинен спектакъл ще обогати изживяването по време на Open Buzludza Festival 2024. От 8 до 11 август пред  паметника, на поляната пред хижа "Бузлуджа" и в гората ще има богата музикална програма с обичани наши и чужди изпълнители...

публикувано на 08.08.24 в 06:55