Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПП-ДБ се оплакаха, че са подслушвани, за да не се състави правителство

Снимка: БГНЕС

Политици от коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) са записвани по време на работни срещи и съвети на ръководството в парламента и в партийните централи. Това обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. Записите са планирани от службите. Извършителят е депутатът от ПП и бивш спортен министър Радостин Василев. Мотивът е отказа на ПП, да го предложи отново за министър, твърди Петков. От ПП-ДБ имат информация, че на 26 май, на пресконференция Радостин Василев ще представи част от манипулираните записи от преговорите за съставяне на правителство и ще подаде оставка като депутат от ПП. Петков заяви, че "дълбоката държава" е замесена в манипулацията, защото шефовете на службите се боят, че ще бъдат заменени от бъдещото правителство на ПП-ДБ.

Петков не отговори на въпроса откъде има информация за записите, но коментира, че намира, че е странен фактът, че президентът Румен Радев още не е обявил кога ще бъде връчен вторият мандат за съставяне на правителство и това със сигурност ще се случи след мероприятието на Радостин Василев.

"Дълбока не е държавата, а жаждата за власт и от "записващия", и от "записаните"! Тя ги кара да пазаруват депутати, да се боричкат за постове и като не стане на тяхното, да се обръщат един срещу друг. И накрая са им виновни "службите" и "дълбоката държава". Ало, Студио Х?! #много#филми#гледате..."

Това написа Делян Добрев от ГЕРБ във Фейсбук по повод извънредната пресконференция на Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42