Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пъстър „Ден на Африка“ в центъра на София

Снимка: Facebook /Денят на Африка 2023

„Денят на Африка“ ще се проведе днес в градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“ в центъра на София. Събитието ще бъде открито от Илияна Йотова, вицепрезидент на България, предаде БТА. 

Ден на Африка в София

Публиката я очакват богата музикална програма и базар с традиционни храни, напитки, дрехи и ръчно изработени аксесоари. Организатори на събитието са посолствата на Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка, и почетните консулства на Етиопия, Мавриций и Сейшелите в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която..

публикувано на 24.07.24 в 19:00

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59