Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задава се "Музите 2023"

В Созопол представят талантите на България от различни краища на света

Записването за младежкия международен фестивал е в ход

Созопол
Снимка: Красимир Мартинов

От 5 до 15  юли 2023 г. Созопол ще бъде домакин на 17-ия сезон на  Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите”, организиран от Сдружение „Музите” и община Созопол под патронажа на Вицепрезидента на Република България със съдействието на Изпълнителна агенция на българите в чужбина.


„Музите” е многожанров фестивал с конкурсен характер за различните сценични изкуства: танц, музика, театър, изобразително, приложно изкуство, фотография, нестандартни форми, художествена литература и кино. Фестивалът е домакин на близо 2000 участници от 25 страни и е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа.


Освен да предостави възможност за летен отдих с творческа изява, фестивалът „Музите“ цели да покаже талантите на България от различни точки на света, съхраняването на българския дух и културата на нацията ни, както и да приобщи повече българи към културния живот в страната ни. Ето защо, са добре дошли сънародниците ни от българските общности по света, желаещи да представят своето изкуство в родината, казват организаторите. Заявките за участие се подават до 30 май 2023 г. Вижте как - на www.muzite.org

На представителите на българските общности, които няма да могат да посетят България и Созопол през това лято, се предоставя възможност за участие с видео представяне. За целта, желаещите трябва да изпратят кратко видео с добро техническо качество, заснето и монтирано с мобилен телефон, фотоапарат или любителска камера, с времетраене до 3 минути. Видеото трябва да представя творчеството на участника чрез клип, репортаж, интервю, художествена импресия или под друга форма, с поздрав или послание към България и фестивала „Музите“.


Получените видеоматериали ще бъдат излъчени пред публика по време на фестивала. Творбите се изпращат на имейл: fest@muzite.org, най-късно до 05.06.2021 г. Подробна информация – на www.muzite.org и www.aba.government.bg

Снимки: muzite.org




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35

Сънародниците ни в Коядо Виялба отпразнуваха българската пролет

Сънародниците ни в Коядо Виялба (Мадрид) отпразнуваха своя най-любим сезон с фолклорния концерт спектакъл “Българска пролет”. Събитието беше организирано от фолклорната танцова група “Пъстър Хоровод”. В концерта се включиха много български състави,..

публикувано на 21.04.24 в 11:34