Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът предупреди, че държавността се руши

Снимка: БГНЕС

Държавността се руши по безпрецедентен начин, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод изнесените записи от заседанието на ръководството на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) на което е обсъждано съставянето на правителство.

“Аз бях може би от тази по-малка част от българските граждани, която наистина вярваше в това, което кандидатите за министър председатели - акад. Николай Денков и Мария Габриел говориха цяла седмица - че действително се мисли за стабилно правителство, което в кратки срокове да реши най-наболелите проблеми на хората. Големият отсъстващ от това, което чухме и прочетохме са българските граждани, там не се говори за Бюджет, доходи, инфлация, там се говори за това как да трябва да бъде завладяна страната”, посочи вицепрезиденткът.

Президентът много стриктно спазва конституционната процедура. Кога и как ще даде втория мандат за съставяне на правителство е изцяло в неговите правомощия, каза Йотова. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34