Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В България започва Конгрес на Балканския военномедицински комитет

Снимка: ВМА

София е домакин на 25-ия юбилеен Конгрес на Балканския военномедицински комитет. Форумът се провежда от 28 май до 31 май, след 4 години пауза заради Covid пандемията. Участват над 200 делегати от 6-те страни-членки - Албания, България, Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Почетен президент на конгреса е началникът на Военномедицинска академия ген. м-р проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Ще се разискват научните постижения във военната медицина, медицината при бедствени ситуации, спешната хирургия, ортопедия, инфекциозни болести, психиатрия, психология и клинични изследвания, изброяват от академията. Сред акцентите е и ефективното взаимодействие между военното и цивилното здравеопазване в кризисни ситуации.


БНР подкасти:

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Хеликоптер, излетял тази сутрин, е в неизвестност

Частен селскостопански хеликоптер е изчезнал край село Гърмен, недалеч от Гоце Делчев. До момента няма връзка с пилота. Машината е наета от Югозападното държавно предприятие, за да пръска боровите гори срещу вредители. Според кмета на община Гърмен Феим..

публикувано на 22.09.23 в 16:16
Руската църква в София

Съдбата на Руската църква в София ще бъде решена от Руската православна църква

Граждани се събраха пред Руската църква в София, за да изразят недоволство от нейното затваряне. “ Руският храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, сега ще бъде затворен ”, обяви говорителят на руското външно..

публикувано на 22.09.23 в 14:24
Николай Денков

Когато българите се обединят, нищо не може да ги спре

“ Има три политически урока ”, заяви премиерът Николай Денков на церемония пред Паметника на Независимостта в София по повод 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Първият е че когато българите се обединят, нищо не може да ги..

публикувано на 22.09.23 в 12:09