Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Има шансове за десен кабинет без ПП

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Вариантите за съставяне на правителство са два. Според депутата от ГЕРБ Делян Добрев, първият е десен кабинет с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН, със стабилно мнозинство от 142 депутати, между които има 100% съвпадение на приоритетите и програмите. В своя Фейсбук профил, Добрев коментира, че не вижда минуси в този вариант с принципни позиции по геополитическите въпроси и способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата.

Другата възможност, според него, са изборите, като положителната страна е „партията на измамниците от ПП да отиде в небитието“. В тази ситуация минусите са още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и други.

По думите на Добрев, ключът към решаване на парламентарната криза се държи от Христо Иванов и е „време ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност към избирателите, а не да се крият зад коалиции с ПП“ – „сбирщина от измамници, жадни за власт“.

В заключение Добрев посочва, че ако въпреки всичко се сформира някакъв "Франкенщайн" с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ.

Още от категорията

Илияна Йотова

Президентът няма да допусне да бъде сложена ръка на службите

“ Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Сигурна съм, че президентът Радев няма да го допусне .” Това заяви..

публикувано на 22.09.23 в 11:27
Румен Радев

Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали

“ Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес ”, написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по случай празника. Според него той е..

публикувано на 22.09.23 в 10:21

България ще закупи бойни машини “Страйкър”

Закупуването на нови бойни машини “Страйкър” за Сухопътните войски е една от целите, заложени в приетия от Министерския съвет Проект за инвестиционен разход “Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на..

публикувано на 22.09.23 в 09:10