Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва да има правителство с втория мандат

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на “Демократична България” и лидер на “Да, България” Христо Иванов призова, в ефира на БНР, акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат спешно разговорите, без да сменят формулата за кабинета.

Според Иванов, проф. Денков трябва да е първи в ротацията, заради конституционната реформа, чиито носители са ПП-ДБ и ако тя бъде саботирана или поеме в грешна посока, премиерът може да си подаде оставката, а с него и цялото правителство. По думите на Иванов, конституционна реформа е първият, най-важен тест и ако тя се осъществи, кабинетът може да работи неограничено време. Това ще даде ясен знак, че се работи „за системното разграждане на корупционния модел”, независимо кой какво минало има.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26
Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10