Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват втория парламентарен мандат за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчва на 29 май в 17.00 ч. втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

Създаването на кабинет с новия мандат и с ротационни премиери, както предварително се договориха ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е под въпрос. ГЕРБ след публично разпространен запис от заседание на ръководството на ПП замразиха преговорите за правителство. Акад. Николай Денков, който трябва да получи от президента втория проучвателен мандат очаква разговорите с ГЕРБ да се възобновят. От ГЕРБ призоваха техния кандидат за премиер Мария Габриел да получи втория мандат и да се направи експертно правителство. ПП-ДБ не са съгласни и настояват преговорите за правителство да продължат при вече уговорените условия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34