Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Откакто ти" – пролетно откровение на Преслава Пейчева

Снимка: Стопкадър

Преслава Пейчева не спира да записва нови песни – вече е факт последният ѝ сингъл "Откакто ти" с подчертано клубно звучене. Освен изпълнител, в него тя отново е автор на текста и съавтор на музиката с Ясен Велчев, с когото са заедно и професионално, и в живота.

"С Ясен, както много от нашите колеги се шегуват, е семеен бизнес музикалният. Заедно правим песните, заедно сме правили песни за други изпълнители, което във времето назад също ме е правило много щастлива – споделя Преслава Пейчева пред БНР и допълва, че Ясен Велчев е в  „страхотен творчески тандем“ и с един друг голям музикант – Стоян Янкулов-Стунджи. – Той се е разпрострял в много музикални проекти – мултиталантлив музикант, намесен е и в аранжимента на моята нова песен, за което съм му изключително благодарна. Преди доста години с него бяхме част от група "Те". Те имат страхотна химия помежду си с Ясен и направиха много хубав за мен аранжимент на новата песен "Откакто ти". Стунджи даде едни леки нотки на фолклор, етно дори в аранжимента, без изобщо да се наговарят с Ясен. Дистанционно работиха по аранжимента и когато чуха и двамата какво са направили, казаха: Как може ти да изсвириш това, което допълва моята част?!"

Ясен Велчев слага соло на африканска флейта, а Стоян Янкулов допълва перкусии и дръмбой, известен у нас и като бръмбазък. Стунджи прави целия звукозапис - микса и мастеринга на песента.

Последните години Преслава Пейчева обмисля да издаде самостоятелен албум. Пандемията е стопирала този процес, но идеята да събере новите си песни в албум стои на дневен ред. Има и такива, които още не са реализирани и ще бъдат чути за първи път в албума. В него вероятно ще фигурира и най-новата – "Откакто ти".
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави. Концертите в периода 24 септември – 6 октомври..

публикувано на 26.09.23 в 10:15

Надежда Хвойнева – "Излел е Делю хайдутин"

Една популярна и обичана фолклорна песен звучи на почти всеки български празник, свързан с исторически събития. Това е прочутата "Излел е Делю хайдутин", включена през 1977 г. в Златната плоча на американските космически апарати "Вояджър", като..

публикувано на 22.09.23 в 10:15

Хор „Български гласове – Ангелите” започва европейско турне

Женският народен хор „Български гласове – Ангелите“ започва днес европейското си турне. Първият концерт е тази вечер в Хоофдорп, Нидерландия, в 20:15 часа местно време. Следват концерти в Хеерлен на 22 септември, в Херфорд на 23 септември, в Копенхаген на..

публикувано на 21.09.23 в 16:53