Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Няма българи сред ранените военни на КФОР

Снимка: БГНЕС

Няма пострадали български военни в Косово. Към момента не са установени преки заплахи за тях, съобщиха от Министерството на отбраната. Българите продължават да изпълняват своите задачи, съгласно поетите ангажименти, оперативните планове и стандартните процедури. Във връзка с протестните демонстрации и ескалацията на напрежението през последните дни в Северно Косово, Стабилизиращите сили на НАТО изпълняват задачи по осигуряване на реда и сигурността в района, в съответствие с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН. Към момента до 35 български военни участват в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово – КФОР. При размириците пред кметството в Звечан е съобщено за ранени военни на КФОР от Италия и Унгария.


БНР подкасти:

Още от категорията

ракети C-300

Комисията по отбрана в НС предлага да изпратим дефектни ракети на Украйна

България да дари на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от противовъздушната отбрана и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие с отпаднала необходимост. Това гласуваха депутатите от парламентарната комисия по отбрана в проект на решение за..

публикувано на 26.09.23 в 19:14

Общ отговор на предизвикателствата и ползи за гражданите на двете страни ще целят двустранните отношения между България и САЩ

Във Вашингтон вицепремиерът и външен министър Мария Габриел разговаря с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Срещата е в рамките на втората сесия на стратегическия диалог между България и САЩ. „Подкрепа, координация и общ отговор на..

публикувано на 26.09.23 в 09:32

България и САЩ подписват Меморандум за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще ръководи българската правителствена делегация на втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ, която ще се състои днес във Вашингтон. В делегацията са включени министрите на..

публикувано на 25.09.23 в 07:00