Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-ият Международен етнофестивал "Децата на Балканите" събира 2000 участници

Снимка: knsb-bg.org

Близо 2000 деца и гости от България, Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Сърбия и Черна гора ще участват на 31 май и 1 юни в 20-ия юбилеен Международен детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа".

На сцената на Летния театър на с. Минерални бани, област Хасково, ще излязат 50 групи и 80 индивидуални изпълнители от 26 населени места в България и 17 танцови групи и индивидуални изпълнители от чужбина.

Събитието се организира от профсъюза КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” по повод 1 юни – Международния ден на детето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

Временни противоепидемични мерки заради разпространението на коклюш

От 9 май в България са въведени временни противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли. Противоепидемичните мерки предвиждат изолацията и лечението на човек..

публикувано на 09.05.24 в 17:11

До 25 май подаваме заявления за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 г. избирателите български граждани с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани..

публикувано на 09.05.24 в 14:10