Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската културна асоциация в Белгия с анкета за любимите български автори по света

Снимка: Facebook/acbenbelgique

Анкета за любими български писатели по света организира Българската културна асоциация в Белгия. Резултатите от допитването ще бъдат обявени на Петия фестивал на българската книга, който ще събере български писатели, издатели и читатели в белгийската столица на 10 и 11 юни, съобщава БТА.

Тази година сред участниците в събитието ще бъдат писателите Мария Касимова-Моасе, Виктория Бешлийска, Гергана Георгиева, Йордан Славейков, Владимир Зарев, Момчил Николов и издателят Манол Пейков. Те ще се срещнат с гостите на събитието, ще отговорят на читателски въпроси и ще дават автографи.

Форумът се организира от Българската културна асоциация в Белгия, с подкрепата на посолството на България в Брюксел, в партньорство с български издателства.
Снимки: Facebook/acbenbelgique


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите зад граница могат да подават заявления за гласуване и онлайн

От 12.00 часа българско време на 23 април 2024 г. на интернет страницата на ЦИК вече може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната . Електронните документи служат за образуване на избирателни секции извън страната (при подадени..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

5 години хор "Булгапея" оглася Брюксел с български фолклорни песни

Българската акапелна формация "Булгапея" от Брюксел с диригент Надежда Николова отбеляза петата година от своето основаване, предаде БТА, позовавайки се на българското сопрано Анета Тодорова, която е част от хора. "В най-наситения с..

публикувано на 22.04.24 в 19:35
Ваня Которова

Ваня Которова от Будапеща - за народознанието като смисъл и възможност за себепознание

Легендарна е славата на българските градинари в Унгария, започнали да пристигат там още през ХІХ в. и допринесли за развитието на земеделието в тази централноевропейска държава. Те са причината и до днес в Унгария името „българин“ да звучи..

публикувано на 21.04.24 в 15:18