Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Външно министерство призова да се изпълняват споразуменията за Косово

Снимка: БГНЕС

България категорично осъжда насилието срещу Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и изразява пълна солидарност с ранените военни от мисията, съобщи в Туитър българското външно министерство. Призоваваме всички страни към деескалация. Изпълнението на споразуменията, постигнати с посредничеството на ЕС, остават единственият път напред, призовават от министерството. 

Напомня се, че през последните дни KFOR изпълнява своите задачи по осигуряване реда и сигурността в района на Северно Косово съгласно резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН. До 35 български военни участват в операцията на НАТО в Косово. Алиансът ще разположи още 700 военни в Косово и постави в повишена готовност още един батальон, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг, предаде REUTERS.


БНР подкасти:

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15