Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

5
Снимка: Ани Петрова

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и аранжимента са на Зорница Славова. Тя и С-МО ще могат да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР.

Зорница Славова

Наградата на звездите на вечерта връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев

„Въпреки че имаме победител, всички финалисти са победители тази вечер", каза Митев.

За дебют беше отличена песента "Сивото Страшно" на групата BOIL.

BOIL

Триото TRIGAIDA беше избрано да представи България във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, където всяка година се събират музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа. Като член на Европейския съюз за радио и телевизия – БНР дава шанс на български изпълнител да стъпи на сцената на този престижен музикален форум.

TRIGAIDA

Конкурсът е създаден през 1970 година от редакция "Забавна музика" при БНР и става популярен като "Пролетен радиоконкурс". Днес това е един от водещите форуми за съвременна българска поп и рок музика.

Снимки: Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25