Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зорница Славова и С-МО спечелиха песенния конкурс на БНР „Пролет 23“

5
Снимка: Ани Петрова

Зорница Славова и C-MO получиха Голямата награда на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`23". Сред 12-те финални песни победителят в 54-тото издание на музикалното състезание, спечели вота на журито с песента "Избори". Музиката, текста и аранжимента са на Зорница Славова. Тя и С-МО ще могат да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР.

Зорница Славова

Наградата на звездите на вечерта връчи генералният директор на БНР Милен Митев.

Милен Митев

„Въпреки че имаме победител, всички финалисти са победители тази вечер", каза Митев.

За дебют беше отличена песента "Сивото Страшно" на групата BOIL.

BOIL

Триото TRIGAIDA беше избрано да представи България във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия, където всяка година се събират музиканти, продуценти и журналисти от цяла Европа. Като член на Европейския съюз за радио и телевизия – БНР дава шанс на български изпълнител да стъпи на сцената на този престижен музикален форум.

TRIGAIDA

Конкурсът е създаден през 1970 година от редакция "Забавна музика" при БНР и става популярен като "Пролетен радиоконкурс". Днес това е един от водещите форуми за съвременна българска поп и рок музика.

Снимки: Ани Петрова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Къщата -музей на Иван Вазов в Берковица работи без почивен ден

„Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан

Берковица, малко провинциално градче, потънало в зеленина, притихнало в подножието на величествения връх Ком (2016 м.), още пази спомена за Иван Вазов. Патриархът на българската литература пребивава тук от март 1879 г. до 18 септ 1880 и признава че..

публикувано на 22.09.23 в 09:10

Български филми завладяват сърцето на Вечния град

Тази година традициите не са това, което са и за първи път Дните на българското кино в Рим се случват не в началото, а в края на лятото. Причината е, че мястото на всички прожекции – „Дом на киното“, вече е под ръководство на Фестивала на италианското..

публикувано на 21.09.23 в 10:55
Кадър от филма

На 28 септември ще връчат „Златните рози“ на българското кино

С премиерата на документалния филм „Последният гларус“ във Варна беше открит фестивалът на българското кино „Златна роза“. В 41-то издание на този най-стар български филмов форум на екран ще бъдат показани над 60 български заглавия, много от които премиери...

публикувано на 21.09.23 в 10:23