Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според президента коалицията на ГЕРБ и ПП ще породи отвращение

Снимка: БТА

Не очаквам целувката между Бойко Борисов (ГЕРБ) и Кирил Петков („Продължаваме промяната - ПП“) да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Изявите на ПП „отдалечават България с огромни крачки от Европа – като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика. Те пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм – като заявка на тежки закононарушения и чистки подписани кръв, за погром на институциите и държавна измяна. България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България“, каза президентът.

Мисля, че Мария Габриел (ГЕРБ) и Николай Денков (ПП) са много близо до решение, каза в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, но добави, че „докато всичко не е договорено, нищо не е договорено“. ГЕРБ-СДС не са предложили експерти в проектокабинета. "Партията на промяната искат сами да си носят отговорност,  включително с  политически лица", подчерта Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35

Слънчево ще е над цялата страна на 8 август

В четвъртък  ще е слънчево, със слаб до умерен вятър на изток. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще достигат от 29 до 37°, в столицата 31°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен източен бриз...

публикувано на 07.08.24 в 19:50
Пол Камерън от Лондон

Летище Бургас посрещна едномилионния си пътник

Пол Камерън от Лондон се оказа едномилионният пътник за 2024 г. на Летище Бургас, а кацането му се превърна в истински празник, съобщи БНТ. Той и съпругата му Синди пристигнаха с чартърен полет от Летище Гетуик и бяха посрещнати още на пистата с..

публикувано на 07.08.24 в 18:35