Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО ще се проведе в София

Снимка: БТА-архив

Шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО организира за тази вечер през социалните медии гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Началото на събитието е обявено за 18:30 ч. пред сградата на Президентството в центъра на София, след което участниците ще продължат с шествие до Народното събрание.

Организаторите възразяват срещу начина, по който президентът Румен Радев връчи втория мандат на коалицията ПП-ДБ, намеквайки, че е по-добре да го върне неизпълнен, тъй като вече е "дискредитиран".

"Нека не забравяме, че България е парламентарна, а не президентска република! България отдавна избра своя път на развитие - той е като член на ЕС и в колективната система за сигурност на НАТО. Но нека не забравяме, че той не е гарантиран, ако в критични моменти не го отстояваме и защитаваме", посочват от инициативата.

Още от категорията

Остава в сила жълтият код за силен вятър в 6 области на Източна България

Във сряда  минималните температури ще са от 11 до 16°, в София - 11°. На изток ще е мъгливо. През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над планините, но и там ще е почти без валежи. Максималните стойности ще са от 23 до 30°, в столицата - 23°...

публикувано на 26.09.23 в 18:35
Тошко Йорданов

Депутатите забраниха на първо четене дейността на частните лаборатории на границата

Фитосанитарният контрол на граничните пунктове ще се извършва само в лаборатории на Българската агенция по безопасност на храните, решиха депутатите на първо четене с промените в Закона за управление на агрохранителната верига. По този начин ще бъде..

публикувано на 26.09.23 в 17:27

Тревожно високо е нивото на незаконния дърводобив

Над 1/4 от дърводобива в България е незаконен, алармира доклад на природозащитната организация Световен фонд за природата (WWF).  Трайната тенденция ощетява държавата и заплашва да лиши цели райони от чист въздух и питейна вода.  Освен че между 1/3..

публикувано на 26.09.23 в 15:08