Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Започва опис на имотите на засегнатите от наводнението в Берковица

Снимка: БТА

Няма пострадали и бедстващи хора от вчерашния проливен дъжд, нанесъл поражения в село Бързия и квартал “Раковица” в Берковица.

Днес екипи на социалното министерство ще обходят имотите на засегнатите от наводнението, за да опишат щетите, каза в Народното събрание служебният вицепремиер и социален министър Лазар Лазаров. По думите му, размерът на помощта ще зависи от установените поражения. Освен с парични суми, отпуснати по облекчена процедура, хората ще бъдат подкрепени с продукти от първа необходимост.

В 11,00 часа зам. вътрешният министър Николай Николов ще посети града.


Още от категорията

Остава в сила жълтият код за силен вятър в 6 области на Източна България

Във сряда  минималните температури ще са от 11 до 16°, в София - 11°. На изток ще е мъгливо. През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над планините, но и там ще е почти без валежи. Максималните стойности ще са от 23 до 30°, в столицата - 23°...

публикувано на 26.09.23 в 18:35
Тошко Йорданов

Депутатите забраниха на първо четене дейността на частните лаборатории на границата

Фитосанитарният контрол на граничните пунктове ще се извършва само в лаборатории на Българската агенция по безопасност на храните, решиха депутатите на първо четене с промените в Закона за управление на агрохранителната верига. По този начин ще бъде..

публикувано на 26.09.23 в 17:27

Тревожно високо е нивото на незаконния дърводобив

Над 1/4 от дърводобива в България е незаконен, алармира доклад на природозащитната организация Световен фонд за природата (WWF).  Трайната тенденция ощетява държавата и заплашва да лиши цели райони от чист въздух и питейна вода.  Освен че между 1/3..

публикувано на 26.09.23 в 15:08