Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Румен Радев очаква задълбочаване на сътрудничеството с Турция

Снимка: БГНЕС

Сътрудничеството между България и Турция в областта на енергетиката и общите транспортни проекти на двете страни дава нови възможности за развитие на целия регион. Това подчерта президентът Румен Радев, който е в Анкара за церемонията по встъпване в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде пратеничката на БНР Мира Стефанова. Радев очаква в третия мандат на турския президент задълбочаване на сътрудничеството в енергетиката, изграждане на втора железопътна връзка с южната ни съседка между Елхово, Лесово, Хамзабейли и Одрин, изграждане на мост през Резово. Той също така очаква новото редовно правителство да се възползва от всичко постигнато до момента в отношенията между София и Анкара.

БНР подкасти:

Още от категорията

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Вчера в парламента беше отхвърлено искането им за отлагане на териториалните планове за..

публикувано на 30.09.23 в 09:29

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и..

публикувано на 30.09.23 в 07:15

Ден на отворените врати в Министерството на външните работи

Българското Министерство на външните работи обяви 30 септември за Ден на отворените врати. Тези, които изберат да прекарат част от съботния ден във външното ни министерство, ще могат да видят така наречения „Черен мрамор“ – фоайето, през което са..

публикувано на 30.09.23 в 07:00