Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов пита защо няма разследване за записа на Радостин Василев

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Атанас Атанасов постави въпроса защо няма разследване кой и с каква цел е записал заседанието на политическия орган на сила, получила мандат за управление на страната.

Вече бившият депутат от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, в който се говори за смяна на ръководителите на служби, за уговорки с ГЕРБ при евентуални искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната.

Коя е силата, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна”, заяви Атанасов.

Депутатът каза още, че главният прокурор Иван Гешев използва делото “Барселонагейт”, в което е замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да попречи за съставянето на правителство, както и за собственото си отстраняване.

Става дума за политически ход, а не за търсене на отговорност. Но това не означава, че няма основание за търсене на отговорност от Бойко Борисов”, подчерта той.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00