Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Атанас Атанасов пита защо няма разследване за записа на Радостин Василев

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” Атанас Атанасов постави въпроса защо няма разследване кой и с каква цел е записал заседанието на политическия орган на сила, получила мандат за управление на страната.

Вече бившият депутат от ПП-ДБ Радостин Василев пусна запис от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, в който се говори за смяна на ръководителите на служби, за уговорки с ГЕРБ при евентуални искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната.

Коя е силата, която мобилизира капацитет, за да се опита да предотврати създаването на редовно правителство? Цялото това нещо е тежко активно мероприятие срещу демократичната страна”, заяви Атанасов.

Депутатът каза още, че главният прокурор Иван Гешев използва делото “Барселонагейт”, в което е замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да попречи за съставянето на правителство, както и за собственото си отстраняване.

Става дума за политически ход, а не за търсене на отговорност. Но това не означава, че няма основание за търсене на отговорност от Бойко Борисов”, подчерта той.Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15