Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Държавната библиотека в Сан Франциско вече има българска секция

Снимка: Facebook/RipniKalinke

"Първата по рода си секция с български книги в централния клон на държавната библиотека в Сан Франциско вече е факт!" – съобщи Генералното консулство на България в Лос Анджелис на страницата си във Фейсбук.

Официалното откриване събра на едно място ентусиасти и дарители на български книги за централния клон на държавната библиотека в Сан Франциско. Инициативата е осъществена по идея и с подкрепата на Българския културен център "Рипни Калинке" – неправителствена организация, създадена от сънародници през 2013 година с цел да популяризира българската култура и традиции и да обединява сънародниците ни на Западния бряг.

"По време на сбирката всеки един от нас препоръча различни събития, които да се организират в библиотеката и изразихме желанието си да направим сбирки с деца, на които да се четат български книги. БКЦ "Рипни Калинке", както и всички желаещи да се включат, ще организираме годишни  събития в библиотеката за емблематични дати за нас, българите, като 24 Май, Деня на будителите и други. Срещата ни продължи с разговори за нашите литературни приключения като ученици" – научаваме от публикация на сънародничката ни Соня Кирова от БКЦ "Рипни Калинке".

По думите ѝ, откриването на специалния библиотечен кът е преминало