Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Парламентът не прие да се отмени споразумението за отбрана със САЩ

Снимка: БГНЕС

След дълъг дебат депутатите отхвърлиха Проекта на решение за прекратяване на Споразумение между България и САЩ за сътрудничество в отбраната, внесен от "Възраждане". Останалите парламентарни групи гласуваха "против" и "въздържал се". ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", един депутат от БСП и "Има такъв народ" гласуваха "против". 17 депутата се въздържаха.

Междувременно на Морската гара в Бургас главен комисар Росица Димитрова, директор на Главната дирекция "Гранична полиция" счупи бутилката за кръщаването на нов граничен кораб. Наречен е "Балчик“ и струва 15 млн. евро. Доставен е от европейската агенция ФРОНТЕКС за охрана на външната морска граница на България. Още снимки и видео - тук.

Снимка: БТА

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15