Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В петък остава топло с превалявания над Западна България

Снимка: БТА

В петък ще е предимно слънчево. След обяд ще се заоблачава над Западна България, но само на места ще превали. Минималните температури ще са от 11 до 16°, в София - 11°. Максималните температури ще са от 26 до 31°. В столицата ще е 26°.

Над Черноморието ще е слънчево. Максималните температури на въздуха ще са 23-25°. Морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините ще е слънчево, след обяд над западните масиви с кратки валежи. Температурата на височина 1200 м ще е до 20°, на 2000 м до 12°.

През почивните дни в Източна България ще е слънчево. Над Западна и Централна ще се заоблачава и ще има кратки следобедни валежи.

В Европа над Скандинавието ще се пренася по-хладен въздух. В източните райони от Испания и на Апенините ще се затопли. В по-голяма част от континента, включително и Балканите температурите остават без промени. Кратки валежи на места значителни, ще има на Пиренейския полуостров и Югозападна Франция, в много райони от Централна и на отделни места в Източна Европа. След обяд дъжд ще завали и на Апенините. В западната половина от Балканите около и след обяд ще има кратки валежи.В Лондон, Москва, Мадрид и в Белград ще е 24°, в Париж и Букурещ ще е 30°. В Рим и Инстанбул се очакват 25°, в Атина ще е 28°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 18 и 17°, в Ню Йорк и в Чикаго ще e 17 и 21°. В Лос Анжелис се очакват 20°, в Маями и в Мексико сити ще e 30 и 28°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 22 и 26°. В Дубай ще е 37°, в Йерусалим 33°.


Още от категорията

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече..

публикувано на 30.09.23 в 11:16

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Вчера в парламента беше отхвърлено искането им за отлагане на териториалните планове за..

публикувано на 30.09.23 в 09:29

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и..

публикувано на 30.09.23 в 07:15