Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ ще бъде показан в Берлин

Снимка: БНТ

Българският културен институт в Берлин ще излъчи на специална прожекция филма на БНТ „Ритуалът на Въло Радев“. На събитието на 9 юни ще присъстват режисьорът и сценаристът на документалната лента – Росен Елезов и Хелия Чавдарова.

Филмът „Ритуалът на Въло Радев“ е посветен на 100-годишнината от рождението на легендарния ни кинорежисьор, кинооператор и сценарист. Пред камерата своите спомени за големия творец споделят негови близки и колеги. Зрителите ще могат да се докоснат до вълнуващия вътрешен свят на Въло Радев, да научат как той изгражда героите си, как общува с актьорите преди и по време на снимките на едни от най-обичаните български игрални филми, сред които „Крадецът на праскови“, „Осъдени души“ и „Най-дългата нощ“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Бакалова (в средата) и Кейт Бланшет (втората отляво) са сред новите членове на Европейската филмова академия

17 българи попълниха състава на Европейската филмова академия

Европейската филмова академия (ЕФА) прие като членове нови 709 кино професионалисти. Сред тях са актьорите Мария Бакалова и Бойко Кръстанов и още 15 български кинодейци. Членството им в ЕФА означава, че те имат правото да гласуват за Европейските..

публикувано на 10.05.24 в 14:29
Татяна Лолова

Берлинска среща в памет на голямата Татяна Лолова

Тази вечер от 19.00 ч. в Българския културен институт в Берлин ще бъде показан филмът "Последният спектакъл" и и ще бъде представена книгата "Татяна Лолова от А до Я". Събитието е в рамките на Национална програма "Татяна Лолова на 90 години"...

публикувано на 08.05.24 в 07:10
Сцена от „Радикални мажоретки“

Международният фестивал “Антистатик” примамва аудиторията с “Повече от един танц”

Седемнайсетото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик”, което се открива днес в София, ще премине под мотото “Повече от един танц”. В образователната програма на фестивала е предвидена серия от лекции в Гьоте..

публикувано на 07.05.24 в 07:00