Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Краткотрайни валежи и слънце през почивните дни

Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Значителна ще е облачността над югозападните райони и там на отделни места ще продължи да превалява дъжд.

Утре,10 юни, над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места ще са значителни по количество. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури - между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Над останалите райони ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността.Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, преди обяд по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

На Балканите, след обяд главно над западната половина ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Очаква се температурите да достигнат 31° в Букурещ, 24° в Белград и 30 в Атина.

Над Западна Европа и Пиренейския полуостров облачността ще е значителна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, значителни в повечето райони на Португалия и Западна Франция. В Германия след обяд облачността ще се увеличи и на много места ще има превалявания от дъжд. Над северната половина от Скандинавския полуостров, Финландия и северната част на Европейска Русия облачността ще е значителна и от север ще прониква студен въздух, ще е студено и дъждът ще се примесва със сняг. Температурите ще се движат между 15° в С. Петербург 20° в Стокхолм и 29° в Берлин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждаване във Велдховен

Нционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05
Кметът на София Васил Терзиев

Кметът на София е амбициран да превърне столицата в град с нулеви емисии до 2030 г.

Една от амбициозните ни цели е София да бъде град с нулеви нетни емисии до 2030 г. Това обяви столичният кмет Васил Терзиев на откриването на 61-вата сесията на Междуправителствителствения панел по изменение на климата (IPCC). София е домакин на форума от..

публикувано на 27.07.24 в 12:25