Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически партии и граждани излязоха на протест срещу новосформираното правителство

Снимка: БГНЕС

Протестиращи срещу правителството на ГЕРБ-СДС-ДБ-ПП се събраха пред сградата на Народното събрание. Сред тях са и представители на ПП „Възраждане“, „Левицата“ и „Български гласъ“. Заради протеста движението на автомобили в района беше спряно. Полицейското присъствие в района е засилено.

Недоволните са издигнали плакати с призив за нови предсрочни избори. “Не можеш да излъжеш българските граждани, че си антиГЕРБ, че си антистатукво, и в следващия ден да се коалираш в името на властта точно с тези, срещу които си се правил, че се бориш - заяви пред БГНЕС Георги Попов, председател на Народна партия “Български гласъ". - Протестираме именно срещу завладяната държава“.

На протеста са и хора с плакати "Национален протест за близките на загиналите деца в ПТП".

На площада пред парламента се събират и подписи за референдум за забрана на джендър обучението и за референдум за мир и суверенитет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пощите ще обменят левове в евро в малките населени места след влизането ни в Еврозоната

Левове в евро ще могат да се обменят безплатно в 2230 станции на "Български пощи" в населени места, в които няма банки. Правителството възложи на "Български пощи" да обменя на каса банкноти и монети от левове в евро за срок от 6 месеца, считано от датата..

публикувано на 17.07.24 в 17:17
Цветелина Пенкова

Българският евродепутат Цветелина Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум

Българският евродепутат от БСП Цветелина Пенкова беше избрана единодушно за президент на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна организация в Брюксел. Пенкова ще бъде първата жена президент на организацията. За първи път през 20-годишната..

публикувано на 17.07.24 в 15:27

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35