Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Даниел Вълчев: „Конституцията е обществен договор“

Даниел Вълчев
Снимка: БГНЕС

Конституционните промени не могат да бъдат извършвани без широко обсъждане. По думите на декана на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Даниел Вълчев, ако има законопроекти за промяна на Конституцията, независимо от кого и какви идеи има в тях, редното е те да се оповестят, за да могат всички хора да си кажат мнението. Пред БТА, Вълчев посочи, че неслучайно Конституцията се нарича обществен договор за основните правила, по които обществото живее. Според проф. Вълчев, ако някой смята да прави промени в тесен кръг, ефектът няма да бъде добър и никакво бързане не е оправдано, когато става въпрос за Основния закон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51