Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС продължава с изслушването на главния прокурор

Снимка: БТА

На 12 юни, Пленумът на ВСС продължава процедурата по отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Процедурата започна по предложение на четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС, заради изказване на Гешев, което според тях се уронва престижа на съдебната власт. Заседанието беше прекъснато, заради изискванията за разумен срок, в който главният прокурор да се запознае с доказателствата по процедурата. По думите на Огнян Дамянов, член на Прокурорската колегия на ВСС, един от вносителите на предложението за предсрочно освобождаване на Гешев, ВСС ще гласува, когато е готов, изяснена е обективната истина и са събрани всички доказателства.  По този повод експерти коментираха, че президентът Румен Радев ще подпише указа едва след произнасянето на Конституционния съд по казуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Главното мюфтийство призова мюсюлманите да се молят за дъжд и да помагат в борбата срещу пожарите

Мюсюлманското изповедание в България призова своите служители, имамите и вярващите да се включат в гасенето на пожарите, които бушуват из страната и да подадат ръка на бедстващите. След Петъчния намаз в джамиите ще се състои и специална лекция (хутбе),..

публикувано на 18.07.24 в 11:17
Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34
Патриарх Даниил

От Видин патриарх Даниил започва обиколка из епархиите

Новоизбраният български патриарх Даниил започва посещения на епархиите в страната. Първият град, който ще посети, е Видин, съобщиха от Видинската митрополия. Градът е център на епархията, която той оглавяваше преди да бъде избран за български патриарх...

публикувано на 18.07.24 в 06:15