Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на "Продължаваме промяната" иска да няма главен прокурор

| обновено на 13.06.23 в 11:18
Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Отстраняването на главния прокурор е добра стъпка, но институционалните реформи трябва да продължат. От "Продължаваме промяната" се надяваме да няма следващ главен прокурор, каза пред "Нова телевизия" съпредседателят на партията Кирил Петков. Според политикa в парламента трябва да се направи комисия за проверка на поисканите депутатски имунитети, сред които е и имунитетът на Петков. 

"Комисията ще отвори казусите, ще изнесе абсолютно всички документи, за да видят хората дали прокурорите не се ползват за политическа бухалка. Всеки прокурор, който се опитва да прави политическо движение чрез искане на имунитет, ще бъде осветлен", обеща Петков. Той подчерта, че следващата голяма реформа, която трябва да се проведе, е в службите за национална сигурност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00