Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Димчев сред звездите на танцов фестивал във Виена

Снимка: © Emilia Milewska

Българският пърформанс артист Иво Димчев отново е поканен да участва в международния танцов фестивал “ИмПулсТанц”, чието 40-о издание ще се състои от 6 юли до 6 август във Виена. На 28 и 30 юли той ще покаже забавен 120-минутен спектакъл в Академитеатър, в който най-смелите от публиката ще могат да се включат с танц, целувка или любовна сцена и дори да получат малка парична награда.

Отделно на 4 август в Музея за модерно изкуство “Мумок” артистът ще представи своя популярен концертен формат “Селфи концерт”. “Харесва ми идеята хората да си правят селфита с мен, докато пея”, казва Иво Димчев.

Основаният през 1984 г. Международен танцов фестивал „ИмПулсТанц“ се възприема като една от най-големите сцени за съвременен танц и пърформанс.


Информацията е предоставена от Община ВиенаIМеждународни офиси - София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Епископската базилика на Филипопол е сред номинираните за архитектурните награди SHARE 2024

Днес в Атина ще се проведе церемония за присъждане на архитектурните награди SHARE 2024. Сред номинираните в категория "Културно наследство" е проектът за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископската базилика..

публикувано на 08.10.24 в 08:15

В Берлин представят творчеството на художниците Ангел и Недялко Каранешеви

В Българския културен институт в Берлин /Leipziger Str. 114 – 115, 10117 Berlin/ тази вечер от 19.00 ч. се открива изложба по повод 50-годишнината от смъртта на Ангел Каранешев и 60-годишнината от кончината на Недялко Каранешев. Целта на изложбата е..

публикувано на 08.10.24 в 07:10