Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временна парламентарна комисия ще разгледа три депутатски имунитета

Снимка: БТА

“Продължаваме промяната – Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание проект на решение за създаването на временна парламентарна комисия, която да прецени дали има основания за отнемането на три депутатски имунитета. Иван Гешев в качеството си на главен прокурор поиска защитата да падне за Бойко Борисов и Даниел Александров от ГЕРБ, както и за Кирил Петков от ПП-ДБ. Според предложението комисията ще се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група, с краен срок 18 юли т.г. Тя ще трябва да прегледа огромния обем доказателствени материали и да се произнесе дали има достатъчно данни за извършено престъплние.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19