Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки поройните дъждове пътната обстановка в София е нормална

Оранжев код за обилни валежи е обявен и за днес за 9 области в Западна и Централна България. Кодът е жълт за 7 области в Централна, Северна и Югозападна България.

Всички пътища и улиците в София и кварталите на града са отворени за движение. Получени са 120 сигнала за наводнени мазета и сгради. Няма данни за пострадали хора. Ситуацията е овладяна, каза кметът Йорданка Фандъкова. Най-много дъжд е паднал в кварталите Симеоново и Драгалевци, където и в момента се отводняват мазета и сгради. 

Контролирано се изпускат язовирите на територията на общината. За отводняването работят екипи на аварийното звено и пожарната. Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви: "За радост нямаме никакви данни за пострадали хора, освен, за съжаление, момичето, което вчера пострада при паднало дърво в центъра на София. Има още паднали дървета, клони... Трябва да бъдем много внимателни, защото, наистина всичко е преовлажнено".

Тежка е била ситуацията в Желява, Бухово, Кремиковци. В Бухово е била евакуирана една жена. Четири екипа са на мястото, заедно с пожарникари. Отводнени са пътните платна на околовръстния път в района на Симеоново. В Драгалевци и Симеоново  улиците се почистват от наноси. Работата е продължила през цялата нощ, информира Красимир Димитров - директор на Аварийното звено в София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30