Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите намаляват, температурите леко се повишават

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие, отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, но вече ще са на по-малко места и по-слаби. Все още, в изолирани райони ще има условия за по-интензивни валежи през нощта и до обяд, главно в планинските райони на западната половина на страната, а след обяд - в Източна България. На 18 юни, след обяд облачността ще се разкъсва и намалява, а до вечерта валежите навсякъде ще отслабнат и ще спрат в по-голямата част от страната. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 21°.

По Черноморието, облачността ще бъде променлива, около и след обяд - значителна и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините, облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни, главно до обяд временно интензивни валежи и гръмотевици. До вечерта валежите в повечето райони ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд, вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37