Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Мария Габриел е на посещение в Брюксел

Снимка: Европейска комисия

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на работно посещение в Брюксел на 19 и 20 юни, съобщи Външно министерство. В седалището на обединена Европа Мария Габриел ще проведе двустранни срещи с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Предвидени са срещи и със заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и с европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.

В разговорите си външният министър Мария Габриел ще обсъди изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към Шенген и еврозоната, както и актуални теми от европейския дневен ред.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39