Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево над Западна и Централна България, кратки дъждове – в източните райони

Снимка: БГНЕС

През нощта, над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България. Утре над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд, над планинските райони с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планините ще превали и прегърми. На места над Източна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над Черноморието, на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, където облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е често значителна. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 24°-26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Над по-голямата част от Балканския полуостров ще бъде слънчево. Увеличения на облачността ще има в следобедните часове над източните райони от полуострова, където на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Над Пиренейския полуостров ще има променлива облачност, над северните райони - значителна , където ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и на много места в Западна Европа. Над Северна Германия и Скандинавския полуостров ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд. Краткотрайни валежи ще има и в Западна и Северна Украйна, а вечерта в Централна. В Беларус и крайните източни райони от континента също на отделни места ще превали дъжд. Над останалата част от Централна и Източна Европа ще бъде предимно слънчево.

В Лондон ще е 24°. В Париж и Мадрид се очакват 25 и 29°. В Берлин ще е 30°, а в Москва 22°. В Рим и Атина ще е 33 и 30°, в Истанбул и в Белград 26 и 31°, в Букурещ - 30°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 17и 26°, в Ню Йорк и в Чикаго ще e 24 и 25°. В Лос Анжелис се очакват 24°, в Маями и в Мексико сити ще e 32°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 14и 24°. В Дубай ще е 39°, в Йерусалим 26°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37