Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

OPERA OPEN на сцената на Античния театър в Пловдив

Снимка: Facebook/ Държавна опера Пловдив

Пловдивската опера ще отбележи юбилейното десето издание на фестивала OPERA OPEN, представяйки някои от знаковите си спектакли. На сцената на Античния театър от днес до 18 август ще гостуват над 300 български и международни артисти.

Програмата е подредена в три раздела – опера и балет, класика и джаз, мюзикъл и рок.

На откриването тази вечер под палката на диригента Диан Чобанов ще звучи музика от Ектор Берлиоз и Димитър Ненов, обединена в аудио-музикалния спектакъл “Симфонична фантазия”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Живописни платна представят Полошкия край на Северна Македония в София

В галерията на Културно-информационния център на Република Северна Македония в София /ул. "Оборище" №7/ днес се открива изложбата "Мотиви от Полошкия край" на художниците Илирян Бекири и Агрон Абдули. На откриването на изложбата ще присъстват..

публикувано на 03.10.24 в 07:05

Вечер, посветена на Георги Господинов, на Европейския конгрес по литературен превод в Страсбург

Литературна вечер, посветена на българския писател Георги Господинов (носител на Международен Букър за 2023 г.) и преводачите му на полски, английски, албански, френски и испански, ще бъде организирана на 2 октомври в рамките на Европейски конгрес по..

публикувано на 02.10.24 в 08:15

Международно акварелно биенале събира в София художници от 7 държави

От 2 до 20 октомври в софийската галерия "Нюанс" ще се проведе третото издание на Международно акварелно биенале. На изложба ще бъдат представени творбите на 14 художници от 7 държави - Австралия, България, Италия, Молдова, Русия, Тайван и..

публикувано на 02.10.24 в 06:15