Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Скопие показват български документални филми

От 21 до 27 юни в Кинотека на Северна Македония ще се проведе Седмицата на българското документално кино. В седемте вечери зрителите ще могат да гледат филми от новата документална вълна на българското кино.

Десетте късометражни и пълнометражни филма от селекцията са на Станислав Дончев -„Стражарите на нашата съвест”, Йордан Тодоров -“Татко снима мръсни филми”, Борислав Колев -„Стоичков”, Андрей Паунов - „Проблемът с комарите и други истории”, Светослав Стоянов -„Последните черноморски пирати”, Коста Биков -„Гражданинът Кино”, Тонислав Христов -„Добрият пощальон”, Елдора Трайкова -„За хората и мечките”, Панчо Цанков- „Есенно” и Анри Кулев „Сънувам музика”.

Гости на кино-програмата, с които публиката ще има възможност да разговаря след прожекциите, ще са продуцентът Мартичка Божилова, сценаристът Петя Александрова и кинокритикът и киноисторик Росен Спасов. Събитието е осъществено с подкрепата на Българския културно-информационен център в Скопие и Българска национална филмотека.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кино "Влайкова" представя класики от България и света в есенната си програма

Кино "Влайкова", което е един от най-старите действащи киносалони в столицата, ще зарадва любителите на българските и световните кино класики. Програмата "Кинокласики в кино Влайкова" започва през септември и ще продължи до края на годината...

публикувано на 11.08.24 в 10:20
Соня Йончева

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност. Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във..

публикувано на 11.08.24 в 10:03

Военноморският музей проследява морската история в изложба

По повод празника на Военноморските сили варненският Военноморски музей посреща посетителите с изложбата “Морски ритуали и традиции”. Експозицията обхваща различни периоди от морската история на човечеството и проследява най-интересните обредни..

публикувано на 11.08.24 в 06:00