Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодосий Спасов и хърватските музиканти Хойсак и Новосел откриват SoFest 2023

Снимка: SoFest Summer 2023

От днес София е лято – започва лятното издание на емблематичния столичен фестивал SoFest 2023 Summer Edition, който ще се проведе от 22 до 25 юни в Кино Кабана. Фестивалът събира артисти от световна величина в четири концерта, няколко литературни срещи, разнообразие от детски събития и един тематичен базар.

Откриването е тази вечер от 20 ч. с концерт на "Theodosii Spassov vs Hojsak & Novosel". Родният виртуозен изпълнител на кавал Теодосий Спасов, заедно с музикантите от Хърватия Тихомир Хойсак – контрабас и Филип Новосел – тамбура, ще представят новия си проект, съчетавайки традиционни балкански ритми. Обединявайки тези три толкова различни инструмента, те ще завладеят публиката със специфичен и уникален стил, с разнообразни жанрове, включително класически, съвременен джаз и етно.

Композицията на Теодосий Спасов "Open Mood" от албума им "Duckling Soup" ("Патешка супа"), реализиран в началото на 2023 г. олицетворява колаборацията му с хърватите Hojsak & Novosel.




По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15