Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха приоритетите на правителството пред посланиците от ЕС и САЩ

Снимка: БГНЕС

Новото редовно правителство работи за политическа стабилност в България, която да осигури добри условия за инвестиции и да повиши жизнения стандарт на хората. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на срещи с посланиците на държавите от ЕС и на САЩ. 

Липсата на стабилност през последните над 2 години е основна пречка за по-голяма активност както на европейския, така и на американския бизнес, стана ясно от разговорите. Заедно с външния министър Мария Габриел премиерът представи приоритетите на правителството и законодателната му програма.

Основните външнополитически теми за България са влизането в Шенген и в еврозоната, подчертаха Денков и Габриел. България ще активизира усилията, за да покрие критериите на САЩ за отпадане на визовия режим и премиерът лично ще следи процеса.

С посланик Кенет Мертен е обсъдено и сътрудничеството в областите на сигурността и на ядрената енергетика. За да се активизират двустранните бизнес контакти, САЩ ще изпратят поне две нови търговски аташета, е казал Мертен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Езикът на европейското право е в основата на най-старата специализирана магистърска програма в България

В разгара на тазгодишната кандидат студентска кампания сякаш риторичен звучи въпросът - коя ще бъде най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За последните четири години безапелационен избор номер едно в желанията на..

публикувано на 11.06.24 в 10:40

Гражданите гласуваха против добива на злато край София

96,82% от гласувалите на проведения референдум в община Божурище се обявиха против извършването на проучвателни дейности и добиването на злато в местността "Златуша", съобщи Общинската избирателна комисия. Гласували са 4024 души от 6815 имащи..

публикувано на 11.06.24 в 09:57

Жълт код за опасни горещини е подаден в цялата страна

Във вторник,11 юни, ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще има заоблачавания с изолирани валежи. Минималните температури ще са между 17 и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 33 до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 10.06.24 в 19:35