Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ постави седем условия на ГЕРБ, за да запази правителството

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

“Продължаваме промяната – Демократична България” покани на разговори ГЕРБ, настоявайки утре лидерът на партията Бойко Борисов да подпише заедно с лидерите на коалицията Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на кабинета, съобщи съпредседателят Кирил Петков след заседание на парламентарната група. По думите му, ПП-ДБ са решили да потвърдят декларацията на кабинета “Денков-Габриел”, поставяйки седем гаранции, за да продължи съвместното им управление с ГЕРБ:

1. Общ борд за назначение на регулаторите;

2. Да се спазва вече одобрената обща законодателна програма;

3. Пътна карта за съдебната и конституционна реформа;

4. Реформа в службите;

5. Съгласуван закон за антикорупционната комисия;

6.Преработка на изборния кодекс;

7. Обща позиция за законността на референдума на “Възраждане”.

Ако тези гаранции не бъдат изпълнени, ПП-ДБ ще поиска оставката на кабинета. 

“България има нужда от реформаторско правителство, но това не може стане на цената на превзети регулатори. На българите им трябва спокойствие, но и истинска реформа, а не подмяна”, коментира Кирил Петков.

По-рано днес депутатите от ПП-ДБ бойкотираха пленарното заседание с обвинението, че ГЕРБ готви подмяна на регулаторите със скрито мнозинство, в което влизат ДПС и “Възраждане”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59