Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се обяви за коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

“Нужно е коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната – Демократична България”, защото само така работи истинската коалиция”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на ПП-ДБ да бъде подписан съвместен Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на правителството.

На работно съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове от ГЕРБ и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС той изтъкна, че исканите гаранции от страна на коалиционните партньори са доказателство за осъзнаване на необходимостта от подписването на подобно споразумение. Бойко Борисов каза още, че партията му следва декларацията, която ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел са представили при обявяването на кабинета.

От своя страна Мария Габриел заяви, че с министър-председателя Николай Денков работят в екип, имат си доверие и всеки се вслушва в мнението на другия. Тя подчерта, че това е работещото решение, за да може страната ни да влезе в Шенген и да бъде наваксано изоставането по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59