Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът не вижда непосредствена опасност за територията и гражданите ни след събитията в Русия

Мария Габриел и Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Няма непосредствена опасност за територията или гражданите на България, заяви премиерът Николай Денков след снощното извънредно съвещание с участието на министри и шефове на службите за сигурност по повод събитията в Руската федерация.

Той добави, че е създадена готовност за евентуалната евакуация на български граждани и дипломатически служители от Русия. До момента обаче няма заявления от желаещи да напуснат страната, съобщи външният министър Мария Габриел.

По думите й, външното ни министерство следи с повишено внимание ситуацията в Русия и е в непрекъснат контакт с партньорите ни от Европейския съюз и НАТО, както и с българското посолство в Москва. “Разузнавателните служби на нашите партньори подават и обменят информация”, потвърди премиерът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07