Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско отново събира дигитални номади от целия свят

Снимка: Facebook / Bansko Nomad Fest

Над 700 дигитални номади от цял свят пристигнаха в Банско, за второто издание на "Банско Номад фест", който се организира от Матиас Цайтлер, създател заедно с общината на co working- центъра в курортния град.

Идеята на фестивала е да събере на едно място хора, които сами избират къде и как да работят, с възможност да обменят идеи, да представят своите бизнес начинания и да се насладят на природните дадености, бита на местните хора и културното наследство в Пирин. Още преди 7 години, когато в Банско се създаде първото co working-пространство, градът се превърна в основен дигитален номадски център в Европа. Много номади дори станаха жители на Банско.

Второто издание на фестивала ще продължи в градския парк до 2 юли. Една от новите теми на дигиталните номади е оптимизация на работния режим така, че да събере активната дейност в рамките на 25-часова работна седмица, споделят организаторите. Екипът на Матиас Цайтлер има и амбицията да създаде база за дигиталните номади в курортната местност "Семково" над Белица, като в момента текат преговорите за реконструкция на стария хотел "Рила", който е затворен от години.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от..

публикувано на 18.07.24 в 18:51

Комисията по бюджет и финанси задължи служебното правителство да осигури нужната помощ за пострадалите от пожарите

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие решение, с което задължава Министерски съвет незабавно да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите лица, предаде БТА. Министерски съвет..

публикувано на 18.07.24 в 18:16