Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На море и планина в Несебър

Снимка: nessebarinfo.com

От това лято, гостите на Несебър могат да разнообразяват морската си ваканция с пешеходни преходи в подстъпите на Стара планина. В района на курортното градче бе открита нова екопътека, с обща дължина 4 631 м, съобщава сайтът bgtourism.bg.

Маршрутът пресича гориста планинска местност, а от най-високата й точка се открива уникална гледка към близките била и морската шир в далечината. Там е изградена площадка с панорамен далекоглед. Оформени са кътове с места за сядане и отмора тип "хамак" и тип "пънче".


По трасето на екопътеката е възстановена стара съществуваща чешма, а около нея са разположени кътове с места за почивка. По цялата й дължина са разположени 106 енергоспестяващи соларни осветителни тела, а кошчета за отпадъци са поставени по дърветата. В началото на трасето на пътеката има информационна табела. Екопътеката е подходяща за пешеходен и вело- туризъм и разкрива една от най-живописните местности на територията на община Несебър.


Снимки: nessebarinfo.com

БНР подкасти:

Още от категорията

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10
 Георги Дучев

Хотелиерите очакват повече туристи в България през 2024 година

През 2024 година хотелиерите в страната очакват ръст на бизнеса си средно с между 10 и 15%. Това обяви днес във Варна Георги Дучев, председател на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, като се позова на проведена от..

публикувано на 29.02.24 в 17:11

Остров Св. Анастасия вече посреща туристи и в подводен параклис

Най-новата атракция в района на черноморския ни град Бургас е подводен параклис, в близост до остров Св. Анастасия. Параклисът беше потопен през януари и се намира на около 15 метра дълбочина, предаде euronewsbulgaria. Той е висок около 3 метра, а край..

публикувано на 28.02.24 в 06:30