Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт във Варна бележи началото на испанското председателство на ЕС

Facebook / Embajada España Sofia

С концерт на Виенския камерен оркестър под диригентството на испанеца Педро Халфтер ще бъде отбелязано на 30 юни вечерта във Варна преминаването на председателството на Съвета на ЕС от Швеция към Испания от 1 юли. Концертът е под патронажа на българските министерства на културата и на външните работи. Очаква се да присъстват над 20 посланици акредитирани в България. В програмата освен "Одата на радостта" на Бетовен ще прозвучи и премиерно нова творба, написана специално за събитието от испанския композитор Естебан Санс.

Концертът е в рамките на Международния музикален фестивал "Варненско лято" и ще премине под мотото на испанското председателство "Европа по-близо". Чрез проявата във Варна посолството на Испания изразява своето желание да не ограничава събитията по председателството само в София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37