Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подкрепи декларация за спортен бойкот срещу Русия и Беларус

Снимка: azertag.az

България се присъедини към държавите, които бойкотират руския спорт заради войната на Русия в Украйна. Това стана на VII международна конференция на министрите и висшите служители, отговарящи за физическото възпитание и спорта (MINEPS VII) в Баку. В Азербайджан беше прието колективно изявление, в което 41 страни призовават "международната спортна общност да продължи да показва своята солидарност по отношение на украинския народ, като подкрепя реконструкцията на спортните съоръжения на Украйна, където е възможно".

"На Русия не трябва да се позволява да използва спорта, за да легитимира своята незаконна и непровокирана война срещу Украйна, а Беларус не трябва да може да използва спорта, за да оправдае своето съучастие (sic) във войната, водена от Русия срещу Украйна“, се казва в документа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31