Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Токът за бита поскъпва с 4,37%

Снимка: архив

От 1 юли 2023 г. електроенергията за битовите потребители за следващия едногодишен ценови период поскъпва средно с 4,37 %. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране. За „Електрохолд“ е предвидено увеличение с 4,24 %, за ЕВН – с 3,78 %, а за клиентите на „Енерго Про“ – с 5,43 %. Така от утре клиентите от Западна и Югоизточна България ще плащат по 19 стотинки за киловатчас, а тези от североизточната част на страната - около 20 стотинки за киловатчас електроенергия. При парното и топлата вода промяната на цените в посока нагоре е пренебрежимо малка и се движи от 0.05% за Топлофикация "София" до 0.48% за Разградската топлофикация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

За Олимпийските игри с любов и гордост по български

Броени дни ни делят от началото на XXXIII Летни олимпийски игри. За трети път в модерната ни история и точно век след последното домакинство най-значимият спортен форум отново ще се проведе във френската столица Париж и родно място на "бащата" на..

публикувано на 25.07.24 в 09:25

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26