Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неделя ще има превалявания

Снимка: архив

През нощта краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, ще има в Западна и Централна Северна България. Над останалите райони от страната ще е предимно ясно. В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста, в Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Повече слънчеви часове ще има преди обяд в Източна България, но вечерта и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 26°-27° на запад до 33°-34° на изток, в София около 26°.
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Максимални температури 26°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнение на морето - 1-2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.
На Балканския полуостров ще преминава студен атмосферен фронт, по който ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни те ще са в централната част – в Южна Сърбия, северните райони на Северна Македония, България, както и в района на Карпатите. Без валежи ще се задържи в Европейска Турция и южните райони на Гърция и там ще бъде слънчево.
На Пиренейския полуостров ще е предимно слънчево. Във Франция, Италия и в страните от Централна Европа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На Британските острови облачността ще е променлива с превалявания на места главно в северните части, където ще бъде и ветровито. На Скандинавския полуостров и в Прибалтика ще бъде предимно облачно, ветровито, на много места с валежи от дъжд. Над южните райони на Европейска Русия и над Южна Украйна ще бъде предимно слънчево. Над останалата част от Източна Европа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, като по-интензивни ще се явленията в Беларус и района на Урал.
В Буенос Айрес ще е слънчево с максимална температура 18°, в Йоханесбург - 19°, в Пекин - 39°, в Мелбърн ще бъде облачно и максимум 13°, в Ню Йорк времето ще бъде нестабилно с възможност за гръмотевици и температура до 25°./МИ



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59